Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

måndag, april 03, 2006

Jag erkänner, jag suger!

Av någon anledning köpte jag min dammsugare i Köpenhamn. Har sen aldrig hittat några dammsugarpåsar som passar, trots att det är en Electrolux. Inte något obskyrt danskt eller östtyskt märke. Har använt någon universalmodell av påsar som lossnar och det uppsugna dammet hamnar inne i själva maskinen för att sen finfördelat återigen bege sig ut i lägenheten. Lika med - dåligt.

Går in till en riktig specialist på Hornsgatan. Han hittar inte den modellbeteckning jag skrivit upp. Har du skrivit det här själv, frågar mannen. Förmodligen misstänker han att en mor, en fru, en flickvän skickat ut den förvirrade mannen. När jag säger att jag skrivit upp det själv undrar han om jag inte skrivit fel. Skulle inte tro det, säger jag. Förgäves bläddrar han i sin tjocka pärm samtidigt som han säger att det är klart att det finns. Han får ta till en livlina och ringa en vän. Personen i andra änden fattar först inte, men undrar sen om det kan vara något utländskt. Jag köpte den faktiskt i Danmark, teaterviskar jag, som inte är med i samtalet. Jaha, kunden erkänner att han köpt dammsugaren i Danmark, säger butikskillen till sin vän i luren.

Skönt att ha fått lätta sitt hjärta och slippa bära på den hemligheten. Dessutom fick jag med mig dammsugarpåsar (art.nr. H 8) som ska passa.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida