Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

torsdag, juni 09, 2005

Sålde adresser till herrtidning

Är en rubrik under vinjetten Sportbladet avslöjar i dag. Det kunde jag avslöjat i går när jag lagt mig och börjat bläddra i mitt gratisex av Moore. Det var alltså Svenska Fotbollförbundet som lämnat ut sådär en 100 000 adresser. Adresser hem till oss licensierade fotbollsspelare. Företrädesvis manliga antar jag. Detta gjorde de utan att veta vad uppgifterna skulle användas till.
Nu finns det de som känner sig kränkta av att ha fått Bingo Rimérs tuttblaska i brevlådan. Kan inte påstå att jag känner mig kränkt av det. Rent generellt kan jag däremot hålla med om att de som fått mina personuppgifter för något visst syfte ska ge fan i att sälja dem.

Hur står det till med självkännedomen? I går kunde man läsa i en ledare i New York Times att det amerikanska folket tror att 24 procent av de offentliga utgifterna går till att hjälpa andra fattigare länder (Detta dök som av en händelse upp i DN:s huvudledare i dag!). I själva verket handlar det om betydligt mindre än 1 procent.

Fan också! Jag vill ju bara väl. Har kört Oasis platta på repeat de senaste dagarna, men skiten vägrar att växa. Skam den som ger sig. Den får snurra ett tag till.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida