Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

måndag, februari 20, 2006

På andra sidan bergen

Äter lunch på lagom sunkiga Stora Vikingen på Hornsgatan. Det gör jag ganska ofta. En kontaktsökande man sätter sig bredvid mig. Nu har jag druckit för mycket igen, säger han. Skulle egentligen ha jobbat i dag, var hos tandläkaren och kom sen aldrig till jobbet. Det blev några öl istället. Jag är så hård mot mig själv, fortsätter han. Dricker för att orka. Han blir sentimental och filosofisk när vi ser OS-alperna på teven - Det finns något annat på andra sidan bergen.

Så tragiskt. Så sorgligt. Det är inte alltid lätt, men vi måste tycka om oss själva. Och varandra. Åtminstone för det mesta.


Det är knappast någon ny iakttagelse och spaning jag gör här. Men vad f.. händer med strumporna när man tvättar? Efter dagens tvätt står jag här med inte mindre än fyra udda strumpor och åtminstone tre av dem är inte mina. En gammal fråga som förmodligen aldrig kommer att få ett svar.

Någon gång under inspelningen i går sa Micke i studion att det låter New York. Det är bra.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida