Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

fredag, februari 10, 2006

Don´t forget to register to vote!

Ganska många år nu har jag ansett mig tillhöra någon sorts vänster. Samtidigt har väl aldrig den där klassiska statssocialismen eller kommunismen känts riktigt övertygande. Nu ska man inte tro allt som står i tidningen, men onekligen finns det en spricka i vänsterpartiet. En spricka mellan de som är mer hardcore och de som är mer öppna för omprövning och liberala idéer. Därav ett antal avhopp och tjafsande om listor och platser i viktiga organ som partistyrelsen.

Har en dragning till vad som brukar kallas frihetlig socialism. Det är det som lockar, alla människors lika värde och frihet, något som kommunismen knappast lyckats något vidare med. Sen är det en annan diskussion huruvida det vi såg i östeuropa verkligen var kommunism eller om den riktiga socialismen aldrig fått en chans. Jag orkar inte. Dags att gå vidare.

Vägval vänster verkar lovande och finns som någon sorts diskussionsklubb men ska inte ställa upp i valet. Eller?Upp dyker vänsterdemokraterna. Lär knappast komma in i riksdagen, men kan kanske vara något. Måste läsa på lite mer. På hemsidan kan man ladda ner en lista för att samla in namn så att partiet kan bli registrerat.

Vad ska man annars rösta på? Den blå alliansen? Nej, tack! De självbelåtna och mätta sossarna? Jag vet inte det, jag. Och en röst på (v) och (mp) är en röst på dem. Dags att tänka till!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida