Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

fredag, november 19, 2010

Hälsan själv

Svin, fågel eller mittemellan? Ingen aning. Men har just rest mig från den jävligaste influensa jag varit med om. För första gången har det ringts efter ambulans, åtminstone i mitt namn. Från ingenstans fick jag snabbt 40 graders feber och började skaka och krampa så till den grad att det blev svårt att andas.
Efter ett tag lugnade det sig givetvis och jag tog mig till akuten medelst taxi istället. Väl där fick jag en liter dropp och det var väl vad som behövdes för läget skulle stabiliseras så pass att det bara var att stapla hem igen och sova och sova.
Men inte nog med det. Blå tågets gamla dänga och raden "deras feta nackar" träffar plötsligt - mig. På något sätt. Inte för att jag är någon framstående representant varken för staten eller kapitalet utan för att det dykt upp en utbuktning på min nacke.
För ett antal veckor sedan togs prover på denna, ja, utbuktning, på - iiiiiiiii - Radiumhemmet. Redan där hade jag fått nog med spänning. Sedan dröjde det länge. Vid återbesök hos läkare hade svaret inte kommit. Kanske hade det kommit bort, kanske skulle hon ringa när det kom. Annars kunde jag ju ringa.
När jag nästan glömt ringde jag till slut. Jo, svar fanns. Den där grejen innehöll godartade fettceller, helt enkelt. Skönt, då kan vi väl lägga det hela bakom oss. Icke.
Det var ju bra, men den var lite odefinierbar, diffus och inte så avgränsad som man kunde önska. Bäst att magnetröntga. Eller var det ultraljud, jag vet inte. Men herregud, nu räcker det. Bara att vänta på kallelse och vidare utredning.
I övrigt har det i samband med båda ovanstående händelser tagits en massa andra prover som imponerat. "Du är ju fantastiskt frisk". Jo, jag är väl det.

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Varför måste du bli så dramatiskt sjuk när du väl blir sjuk?! Och med så underliga symtom! Tur att de ändå kunde konstatera att du är "fantastiskt frisk" :-) Ta hand om dig!

/SU

12:58 em  
Blogger Björn Johansson sa...

Tack! Nu känns det bra. Väntar dock fortfarande på kallelse till röntgen. Men det ska ju inte vara något det där...
Hoppas allt är bra!

11:29 fm  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida