Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

tisdag, november 02, 2010

Liv!

Nu har vi varit hemma tillsammans ett par månader snart. Det sägs att jag brukade jobba. Jag vet inte? På tisdagar, som i dag, tar vi bussen till Odenplan och leker och simmar. Vet inte var du fått det ifrån men du är helt orädd i vattnet. Jag är snart 38 och får alltid vatten i näsan och kan inte dyka. Du är 11 månader och både kan och vill. Du älskar vattnet och är den i gruppen som plaskar, pratar och skrattar mest. Trots att vi hoppade på först nu i steg 3 och de andra varit med sedan de var ett par månader.
Vi har roligt på tisdagarna. Efteråt går vi på konditori. Just det, konditori, inte kafé. Jag äter budapestbakelse och dricker kaffe i kopp. Du får medhavd smoothie och smörgåsrån. Som vanligt charmar du hela stället. Alla pratar med dig och vinkar när vi går.
Sen tar vi en promenad längs Vasagatan och en avstickare på Upplandsgatan och kollar in utbudet i skivbutikerna. Du tröttnar efter ett tag, då tar vi bussen hem. Det är en ganska lång resa när man är trött, från Odenplan till Barnängen. När du blir förbannad ger jag dig ett helt gäng majskrokar. Som en avledande manöver, liksom.
När vi köpt blöjor och mat på Konsum är vi äntligen hemma och du får stiga ur vagnen. Värmer en burk lasagne som du slukar med din vanliga goda aptit. En halv banan blir det till efterrätt. Sen vi tittar på varandra och skrattar. Du gillar när jag säger konstiga saker och gör märkliga gester. Och så kittlar jag sig med skägget så att du kiknar.
Även de roligaste dagarna tar slut. Efter pyjamas och tandborstning får du vällingflaskan i sängen. Nu tror jag du somnat, trots att dörren står på glänt och The Falls senaste gnisslar i stereon här ute hos mig.
Mamma jobbar och kommer hem senare. Jag finns här ute hela kvällen. Nu ska jag värma lite mat och titta på Champions Leauge-fotboll.
Jag berättar i morgon hur det gick för United. Då väntar ännu större äventyr. Då tar vi tåget du och jag för att hälsa på farmor och farfar. Men det är i morgon det. Sov gott!

2 kommentarer:

Anonymous Bearn Bearnson sa...

Hör inte av dig när du är i Småland, Frasse!!! Varför frångå rutinen?

9:51 em  
Blogger Björn Johansson sa...

Vill minnas att jag försökte i somras. Men då passade det minsann inte ; )

8:05 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida