Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

måndag, december 20, 2010

Jag jag jag

Går på informationsmöte i Sjöstaden om läget inför vårens intag till förskolan. Och vill ställa mig upp och skrika. Mina moderatröstande grannar har minsann stora krav på det offentliga och är inte mycket för eget ansvar. Någon liten egen ansträngning är det inte tal om. Herregud!

Det är många på mötet i skolmatsalen. Många vill yttra sig om just sin situation - och de är arga. Hur kan det komma sig att det inte byggts förskola fem meter från just deras hus. - Ni ansvariga visste ju, ni måste ta ert ansvar.

Eller kanske inte riktigt så. Men nästan. Exempel på "synpunkter" var till exempel:

- Menar ni att vi kan komma att erbjudas plats på Södermalm? Jag som går till jobbet, ska jag verkligen behöva skaffa SL-kort alternativt behöva köra bil???

Ja, vart är samhället på väg? Vidare:

- Ni säger att man har åtta dagar på sig att svara när man blivit erbjuden plats. Men nu är det ju jul och nyår!!!

- Man kan logga in med e-legitimation, se erbjudanden och även tacka ja eller nej.

- Vad då??? Ska man behöva ha datorn med sig utomlands!!!

Återigen, vart är samhället på väg? Ska man inte få åka till Thailand i fred. Någon annan måste väl ta ansvar för mina intressen.

Själv är jag på riktigt lugnad och nöjd med beskedet att stadsdelen med allra största sannolikhet kommer att leva upp till garantin och erbjuda plats på förskola vid den tidpunkt vi önskat.

Mindre lugnad är jag av de senaste turerna kring SJ och det så kallade tågkaoset. Eftersom jag vill komma fram och komma fram i tid till julfirandet försöker jag helt enkelt ta lite eget ansvar för den biten. Ringde i dag lugnt och sansat till SJ och bad om pengarna tillbaka för köpta biljetter. Har bokat hyrbil.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida