Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

söndag, december 11, 2005

Teatersåpa

Ser teater om yta presenterad som just - yta. Star Quality har hyrt in sig på Teater Playhouse. Inte ofta man går på teater på Östermalm, möjligen Dramaten ibland.

Vad som visas upp är dokusåpa i snabba klipp framfört med hjälp av såpaskådespeleri. Ni vet, med det där naturliga tonfallet som är så oerhört onaturligt. Man får sig inte direkt några nyheter till livs. TV- och dokusåpavärlden är ytlig, människor utnyttjas och egentligen vill vi alla bli älskade för den vi är. Har du sett ett avsnitt av valfri dokusåpa, skummat de sämsta sidorna i en kvällstidning och någon gång bläddrat i en skvallerblaska så är du med.

Helt enkelt dokuteater, knappast stor konst som ger nya tankar och infallsvinklar. Man måste ändå ge dem att det är teater på ett lite annorlunda sätt och de visar upp en nutid och verklighet som inte brukar stå på scenen. Vad nu det är värt? Den finns ju överallt annars. Man hade önskat sig lite extra allt och en twist.

Fast förmodligen är det här inte teater för sådana som mig, utan för några helt andra. Och det kanske är bra.

Ni vet kiosken nere vid Zinkensdamm som försvann. Den är tillbaka, fast helt annorlunda, ny och fräsch. Öppnade i förrgår. I går var jag där och provåt, hundrafemtigrammare med pommes. Smakade väl precis som det ska och brukar göra.

1 kommentarer:

Blogger nicole sa...

dom har ALLTID öppet?

2:34 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida