Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

torsdag, december 08, 2005

Fotbollschock!

Jag sa att det kunde gå hur som helst. Och det gjorde det. Man United utslaget och får inte ens fortsätta i UEFA-cupen. Vilken fotbollschock!

Oj, vad 65 000 portugiser buada extra mycket så fort Christiano Ronaldo hade bollen. De ville att han skulle göra bort sig, som Strömblad sa. Varför det? De kunde väl vara lite snälla. Antar att samma människor gillar honom som fan när han spelar i landslaget. Knappast att vi buar ut Zlatan om Juventus kommer hit och spelar. Fast det är klart, det gör de ju inte.

När Ronaldo blev utbytt och lämnade planen gjorde han en lite lagom diskret kombination av att klia sig i huvudet och samtidigt sträcka lite extra på långfingret. Fuck off, som Rooney skulle säga och också sa ett antal gånger. Det behövde man inte vara någon större expert på att läsa på läppar för att kunna uttyda.

FC Z har gett en hel massa goodwill till Hysén. Tyckte man inte han var lite träig som expert tidigare? Nu är han hur mysig som helst.

I morgon rasslar det till i lottdragningsskålarna för nästa sommars VM. Alla spekulerar och sätter ihop sin egen drömgrupp. Här är min:

Brasilien. De enda som känns helt omöjliga att slå. Vi får satsa på att komma tvåa i gruppen och slipper då möta dem i åttondels- eller kvartsfinal. Är det inte så det fungerar? Lagerbäck håller inte med.

Angola. Det lägst rankade laget av alla som är med.

Sverige.

Trinidad-Tobago. Spelar de fotboll där?


Såg en strimma av himlen i dag. Känns ganska andefattigt och inte särskilt spirituellt, vårt ständiga snack om vädret i det här landet. Men vad gör man? Det är ett livslångt trauma och jag är i akut behov av debriefing.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida