Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

söndag, juni 18, 2006

Pete Doherty på Debaser

Detta har hänt: Black Lips är i full gång och spelar på Debasers scen när någon plötsligt kommer in på scenen, vinglar runt, tar micken, skrålar lite och säger, nu kommer Black Lips sista låt. Han försvinner. Men dyker snart upp igen. Det är Olyckan själv - Pete Doherty.

Black Lips spelar många låtar till. Till slut lyckas Doherty i alla fall köra iväg dem - we are Babyshambles. Pipedown, verkar det vara, dras igång. Utan gitarr, gitarristen får inte ljud i sin förstärkare - where´s the fucking guitar?

Pete slår sönder strålkastare med hjälp av mikrofonen. Han slår även någon i publiken i huvudet med micken. Det blir ljud i gitarren och en dålig version av Fuck forever. Sen blir det inte så mycket mer. Doherty tar mickstativet till hjälp för att ge sig på en hel rad med strålkastare. PA´t har stängts av och ljudteknikern har lämnat sin plats, någon (Som jag senare tror mig se gå in i logen där artisterna håller till(!). Om Doherty är kvar då vet jag inte.) skriker, fucking looser, DJ´n sätter på musik och ljuset släcks på scenen. Babyshambles, eller i alla fall Pete Doherty, vägrar gå av. Vakter kommer in och släpar honom av scenen. De flesta som är där bryr sig inte. Några skriker, Pete, Pete, Pete. Ridå.

Tragiskt? Ja. En misslyckad fiaskobetonad skandalspelning? Det kan man väl säga, mycket till spelning var det i alla fall inte. Men som vi vet sedan tidigare, en inställd spelning är också en spelning.

Samtidigt kan man få en känsla av alltihop var planerat och iscensatt (Om det ändå vore så väl!)Efter en stund står Pete Doherty lugnt och pratar med dem i discjockeybåset. Och kvällstidningarna har fått ännu ett bidrag till följetongen. Och inte minst - Babyshambles en massa reklam.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida