Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

torsdag, oktober 27, 2005

Gubb-acting, med mera

Och så konsumerar man kultur. Var i går på moment:teater i Gubbängen. Bara en sån sak, att kanske den bästa teater man kan se finns i förorten.

Man tar en roman, Mariamne av Pär Lagerkvist, berättar historien, minst sagt fritt, med hjälp av överspel, underspel, dator, dockor, musik, eller som de beskriver det, Gubb-acting, Doll-acting och så vidare. Totalt respektlöst, så långt ifrån dammig gammal teater, vilket man inte sällan stöter på, man kan komma. Men det är bra, effektivt berättat och mycket roligt. Teaterns motsvarighet till rock´n roll, helt enkelt.

Har kanske tagit det lite lugnt ett par dagar. Det får jag ta igen nu. Började jobba i dag vid nio och lär inte vara färdig förrän tio, eller så. I morgon blir det sen ganska lång resa och föreställning och sen upp tidigt på lördag för resa till Oslo, jobb på kvällen, hem söndag eftermiddag.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida