Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

måndag, maj 01, 2006

Avelsland

Ser Jens Östberg och Bortalaget göra Avelsland på Kulturhuset. Tyvärr spelades den nu bara igår och idag, men kommer tillbaka till hösten.

Det är text/dans/teater och temat är rasbiologi och tvångssteriliseringar (Steriliseringar främst av unga flickor, beordrade av läkare som skrev utlåtanden om att de gick mycket på dans, var mycket intresserade av det erotiska, var lata osv.).

Det är konstigt, roligt och skrämmande. Hur kunde vi hålla på med sånt, här, i Sverige. Vi som är så upplysta. Eller? Och det är inte längesen. Visst, det är alltid lätt att dömma historien i efterhand, men det här? Och vad gör vi nu idag, som i framtiden kommer att framstå som fullständigt vansinnigt och inhumant? Varför sa ingen något då? och varför har ingen gjort teater, film, konst av det här tidigare?

Kan inte låta bli att se en koppling till Sheriffen i Ryd, som jag skrivit om nyligen. Vi vill hade det som vi alltid haft det. Inget får störa. Rapportera "misstänkt" beteende. Rensa ut det som stör. Håll Sverige rent!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida