Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

måndag, maj 08, 2006

Bomber och blockad för fred?

Dags att skriva om något annat än shopping, mat och bildäck. Man blir ju förbannad. Att det ska vara så svårt att hålla mer än en tanke igång samtidigt.

Främst är det givetvis alla borgare som är hysteriska över att en representant för Hamasregeringen varit i Sverige. Dialog kan ju aldrig vara en god idé. Och det mesta av omvärlden tycker att det är en bra idé med ekonomisk blockad och inställda bidrag.

Naturligtvis ska inte terrorism uppmuntras, men tror man att risken för terror minskar nu? Och handlar det inte om krig? Ockupation? Som vanligt är det finare att döda människor med flygplan och bomber. Då är det inte terrorism. (I helgen dödades åtta palestinier. Två bönder, fem medlemmar i Folkliga motståndskommittéerna och en 19-åring som sköts i samband med arresteringar.)

Vi i väst och Europa visar vårt förakt. Demokratiska val ska ni ha, det tycker vi är bra, men ni ska välja som vi vill. Och under tiden är det folket och de offentliganställda som drabbas. Vanliga männsikor får sälja sina tillhörigheter för att få råd med mat och offentlig verksamhet som sjukvård och utbildning kan inte längre fungera. Lysande. Lycka till med fredsskapandet!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida