Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

måndag, juni 25, 2007

Fylld med skit

Efter att chocken över att vara tillbaka på jobbet lagt sig och jag var tillbaka i stan blev det XXXL-burgare (eller hur många X det nu var?) på Burger King, godis och Tarantino på bio. Death Proof är en härligt snygg och kitschig skräpfilm. Det knastrar, hoppar och svajar. Brutalt våld och underhållande meningslös dialog. En hyllning till B-filmen. Och givetvis mycket bättre än de flesta av förlagorna.

Sen är det inta alla som gillar Quentins skildring av snygga tjejer som dricker, röker, snackar skit och hämnas brutalt: Bara för att han har en tolvårings hjärna vill jag inte vara en del av hans fantasi, säger skådespelaren Julie Delpy till Daily Express (citerad i dagens SvD). Vet inte om hon blivit tillfrågad om att vara med i någon av hans filmer?

Och när man går på bio bjuds det på trailers. Jag hoppas det här är en komedi. En skräckfilm där monstren är - får. Just det. Vita ulliga gulliga, eller kanske inte så gulliga, då.

I morgon spelar Alex Turner och de andra aporna på Annexet. Tror inte jag ska gå. Men man kan ju ändra sig.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida