Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

måndag, november 26, 2007

En dåres försvarstal

"Har haft hundratals färstingar", står det på remissen läkaren på infektionskliniken sitter och granskar när jag kommer in i behandlingsrummet. Ta hit får jag se, säger jag. Så står det:"hundratals fästingar".

Det här kan möjligen betyda tre saker:

1. Företagsläkaren som skickade remissen anser att jag är/vill få mig att framstå som psykfall/hypokondriker/helt bananas.

2. Hon tror inte att de på infektionskliniken tar hennes remisser på allvar och gör alla nödvändiga undersökningar om hon inte överdriver kraftigt.

3. Läkaren i fråga är själv inte vid sina sinnens fulla bruk.

Jag vet inte. Jag har i alla fall aldrig påstått att jag haft någon fästing överhuvudtaget. Det är ju det som är problemet, eller själva det stora frågetecknet. Det är inte jag som analyserat blodprov och sagt att det luktar borrelia.

För övrigt var det inte någon större affär att ta prov från ryggmärgsvätskan. När jag kom tillbaka till jobbet fick jag dock höra vittnesmål i lunchrummet om folks vänner och bekanta som blivit förlamade för livet av ryggmärgsprov. Kan det verkligen varit samma lilla stick som jag genomgick? I vilket fall, glad att jag inte hörde de där historierna före ingreppet.

Nu ska det väntas på analys igen. Kan vara neuro-borrelia. Kan vara ingenting. Kan vara något helt annat. Det där med positivt svar på borrelia i blodet kan även visa sig vara - något annat. Någon annan infektion, neuro-någonting och reumatologiskt-någonting. Sluta nu! Det är inte roligt längre.

På tal om sjukstuga så är EKG i Kanal 5 ett uselt program. Hur kan en riktig läkare sitta där och inte skämmas. Fast det är kanske det han gör.

Viktiga och intressanta frågor om sjukdomar och hälsa som tramsas bort eller som inte ställs alls. Visst, de försöker göra ett lättsamt glammigt Fråga doktorn, och det kan man säkert göra. Men snälla, inte så.

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Trots det allvarliga ämnet, en otroligt kul text, fr f a hypoteserna kring remissen (absurd historia). Hoppas det inte är någon fara i alla fall, det brukar det ju inte vara och som jag förstår det mår du bättre nu?

/S.

9:09 fm  
Blogger Björn Johansson sa...

Jo, tack. Utgår man från symtomen mår jag riktigt bra faktiskt. Vad som förmörkar det hela är de mystiska testerna och alla spekulationer. Den som lever får se, som det heter i branschen.

6:01 em  
Anonymous Anonym sa...

Förgiftat nervsystem-dit hjärnan hör-Sverige av i dag!Därför delar man ut psykmedicin till de flesta fall, av diffusa symtom!Läkarna gör allt för att dölja orsaken!Det finns en hel del´som kan förorsaka problemen-allt från microvågor-de mobila enheterna,miljögifter´Tjernobyl-Ceciumjoner!Flamskyddsmedel.

6:06 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida