Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

måndag, mars 24, 2008

Offerlamm

Lagom till att snön lagt sig över staden är bockesäsongen avslutad. I dag bars skridskorna upp på vinden. Orli kom inte sist i år, vilket få ses som ett stort framsteg. Precis som på den gamla onda tiden är det alltid CCCP som slutar överst i tabellen:

CCCP 12 10 0 2 96 - 46 20
----------------------------------------------------------------------
Skarpnäcks KF 12 8 2 2 99 - 34 18
Audi AIK HB 12 8 0 4 86 - 48 16
Naprapathögskolan 12 7 0 5 64 - 73 14
Orli Bockey 12 3 1 8 48 - 90 7
Soporna 12 3 1 8 56 - 107 7
----------------------------------------------------------------------
Arena 12 1 0 11 30 - 81 2


Påsken blev trots allt en resa. Det är frihet att sätta sig i en bil, ladda cd-spelaren och åka söder ut. Med ett par pauser, bland annat vid Brahehus med utsikt över Vättern, tar det närmare sju timmar att ta sig till Malmö. Där var det sen ett par sköna dagar med vänner, barn, matlagning och somna på soffan. Stannar jag så slocknar jag. Det är ett par dygns bromssträcka innan jag kommer ner i varv. Och väl nere längtar jag inte alls tillbaka till jobbet i morgon.

Det blev en riktig påsk med offerlamm, sill, lax och godis. Och med barn med i bilden får man även måla ägg.

Hann förresten med lite jobb under helgen också. Stannade till i Nyköping för en föreställning på väg hem i går.

Innan jag lämnar tillbaka bilen passar jag på att storhandla. Det där är lite svårt annars, släpa alldeles för många tunga kassar som går sönder på bussen. Åker ut till ICA Maxi i Nacka och fyller en kundvagn med allt från jos till dörrmatta. Nu behöver jag inte köpa sportgryn, pasta eller köttfärs på ett par månader.

Dessutom köpte jag San Pellegrino vatten från Italien. Skämmes. Nu har jag gjort mitt för miljön för den här gången. Fast tvärtom. Men bilen är återlämnad. Nu blir det penedeltåg och närodlat. Till nästa gång.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida