Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

tisdag, augusti 02, 2005

Solgaranti på Öland

Solgaranti utlovas och bil avgår mot Öland. Sällan har molnen varit så täta över Småland. Men eftersom SMHI och reseledaren utlovat stekarväder tror man ju att det ska lätta upp ju närmare kusten man kommer. Så blir det inte. Som en skänk från ovan och helt obegripligt är det klarblå himmel när vi rullar in på parkeringen vid Köpingsvik.

Senast jag var här var jag overkligt berusad och brände mig i solen så att den offentliga sjukvården fick upsökas. Det var längesen.

Innan solförmörkelse åter inträder hinner vi med tre timmar på stranden. Badar inte. Köper kebabtallrik på virrig uteservering där de borde fått upp snitsen nu när högsäsongen är förbi.

Borgholm ser väl ut som det gjorde när jag var här första gången för drygt 25 år sen och åt kyckling med pommes frites på Robinson Crusoe där nu Jörgen F Lundell spelar varenda kväll. Bara en sån sak. I övrigt är det en massa affärer som säljer skit. Företrädesvis kopior av klädesplagg. Det är "märkesrea" överallt. Gör ett felköp på glassbaren. Tar en av de dyrare sakerna på menyn. Får lite mjukglass i en såndär låda man brukar få pizzasallad i.

Som sista station innan vi återvänder till fastlandet stannar vi vid Ölands Köpcentrum i Färjestaden. KappAhl, H&M och det där. För att gå rakt på sak; en massa bondlurkar. Köper inte en kavaj för 500 spänn. Bra.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Bondlurkar? Också du min brutus???- du av alla. smålänning å allt :-)

/muzagga

7:08 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida