Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

tisdag, juli 19, 2005

På galej

Galejan. Vam har varit där som är under 55? Som förr i tiden på landet mitt i Stockholm. Leif Kronlunds orkester spelar storbandsmusik och dansbanan är fullbelagd. På en skylt lyser vilken dans det är som gäller för tillfället. Vals, Foxtrot, Tango, Sydamerikanskt.

Där finns de lyckliga paren som går dit för att dansa. De har med sig extra skor och skjorta att byta med när svetten lackar. Där finns damerna i sina klänningar som står med en cigg och spanar. Där finns gubbarna som sitter och spisar musik, varmkorv och kaffe. Ser ingen som köper sockervadd. Även en och annan fickplunta dras fram ur portföljen. Där finns de med sökande blick som kammat över flinten och tagit på finaste kostymen från 1954. Och där finns byfånen som mummlar något obegripligt och haltar runt och hjälper till att hålla rent på borden.

Det hela är ganska vackert på något sätt. Hoppas det finns ett ställe som spelar 80- och 90- tals musik om sådär en trettio år.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida