Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

lördag, februari 02, 2008

Jävla näste!

Det lär Strindberg ha sagt om Sverige. Staffan Valdemar Holm instämmer säkert. Egentligen vill han omedelbart sätta sig på ett flyg och lämna landet. Jag är skandaliserad och offentligt uthängd, säger han till Svenska Dagbladet. Ja, han är ju för rolig, denne Staffan Valdemar Holm.

Någon på SVT har påstått att han fått dubbla löner och nu vill Valdemar Holm få reportern sparkad. Man minns med glädje det fina mejl han i högröd ton skickade till DN-kritikern Leif Zern efter att ha fått en ljummen recension. Valdemar Holm föraktade för detta Zern i djupet av sitt hjärta. Detta trots att Zern vid flertalet andra tillfällen uttryckt sig uppskattande om Staffan Valdemar Holm och hans konst.

Och så nu. Inte ens Shakespeare har hittat på liknande jävla skurkar och oärliga personer - så uppfattar jag reportern från Kulturnyheterna, säger denne nyansernas mästare.

Var det inte Valdemar Holm som tyckte att Malmsjö kanske inte agerade helt rationellt i samband med att han fick, som man säger, spelet, när Persbrandt på ett mycket märkligt sätt lämnade "Måsen"? (För att kort senare meddela att han kommer att dyka upp på den konkurrerande scenen vid Sergels torg.)

Det är väl ett tag sedan den mest intressanta teatern gjordes vid Nybroplan. I väntan på att den verkliga inspirationen ska komma tillbaka är det väl bra att få lite "press". Det förs helt enkelt ett jefvla liv på Dramaten, tro inte annat. Nu väntar vi bara på att Torsten Flinck ska släppas tillbaka in i matchen efter alldeles för lång tid på avbytarbänken.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida