Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

söndag, februari 03, 2008

Segregera ännu mera

Någon eller några statliga utredare har tänkt till. Hur blir man av med de långa köerna till bostäder i Stockholms innerstad? Jo, man ser till att det blir förbannat dyrt (40-50% dyrare än i dag) så att mindre bemedlat pack fattar att de inte har något där att hämta och håller sig i "sina" förorter.

Så fantastiskt enkelt. Folk kan tacka för sig, lämna kön och problemet är borta. Tanken svindlar, men man skulle kunna ta principen vidare till helt andra områden. Varför inte införa höga avgifter som inte alla har råd med för vissa operationer där det i dag råder väntetid? Vips, så skulle köerna vara borta där också. Liknelsen är inte helt vattentät. Alla behöver tillgång till vård (Eller?), alla behöver inte bo i innerstaden. Men ändå. Här finns möjligheter. Bara ett litet tips.

Själv sitter jag här i bostadsrätt. Men om det nu är så att man skulle vilja skaffa hyresrätt för att slippa lånekarusellen eller om man inte har råd och möjlighet att köpa. Visst, det är inte särskilt tillfredsställande att behöva vänta 10-20 år och man lär ju få slå sig ner någon annanstans medans man väntar, men möjligheten finns. Får du inte loss en massa pengar går det i dag att köa sig till en lägenhet i attraktivt läge.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida