Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

onsdag, mars 25, 2009

Bob

I måndags var vi där igen. I Globen. Det var väl fjärde gången jag ser Bob Dylan på scen och det här var den bästa. Vad nu det säger.

Jo, han verkade tycka att det var kul, hans eviga turné hade just haft en paus på fyra månader, så han var kanske inte helt uttråkad. Det hände att han rörde på armarna för att understryka någon textrad lite extra, när han inte var låst vid sitt lilla piano, förstås. Bob gjorde också en och annan ansats till vad som med god vilja skulle kunna kallas danssteg.

Ja ja. Det låter bra, i alla fall. Man hör vad han sjunger. För det mesta. Visst, tar ibland en stund innan man känner igen de gamla klassikerna, One more cup of coffee, Desolation row, Tangled up in blue och Blowin in the wind, men herregud, vad ska han göra? Klart han inte kan stå där och vara och låta som om han fortfarande var 25. Det kanske det som gör att han är bättre än på länge, han börjar låta rätt för sin ålder, snart 70. Värdigt på något sätt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida