Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

söndag, februari 08, 2009

Who put the M in Moheda?

En vecka går fort. Obama verkar bra och själv är jag lös i magen, som det i veckan skojades med bloggare på DN:s Namn och Nytt-sida. Ja, det är väl ungefär så det brukar se ut, här och annorstädes. Så, vad ska man säga?

Kan säga att Super Bowl-matchen förra söndagen var riktigt bra och spännande. Nu är det kanske inte en av världens främsta kännare av amerikansk fotboll som talar här men så mycket kan vi nog vara överens om. Utmanarna, "sämsta laget som någonsin varit i Super Bowl", var i allra högsta grad med när det var ett par minuter kvar av matchen. Sen gick det som det gick och det var inte alls så jobbigt som man kunde tro i förväg att klara en dag på jobbet efter att ha sovit tre timmar.

I veckan har jag inlett min utbildning till coach. Det här med coaching är ju ett fantastiskt slitet begrepp. Så till den grad att många har svårt att ta det på allvar. Och det ska man kanske inte alltid göra heller. Vi pratade om det där på kursen. Alla som inom de mest skiljda områden talar om för andra hur de ska/borde göra sysslar inte med coaching. I mitt fall handlar det om karriärcoaching, företaget som utbildar heter Life & Career. Och det är jag som ställer frågorna och ni som ger svaren. Precis som i Jeopardy. Fast tvärt om. Det här ska nu fortsätta vid några utspridda tillfällen och i höst eller så blir jag förhoppningsvis certifierad på något sätt.

I går hade vi gäster och jag lagade Mannerströms fläskfilé med stiltonsås. Stiltonost, whisky, rödvin, grädde, fint det. I dag sitter jag inne. Ser Morrissey på dvd och påminns om att köpa biljett till sommarens spelning på Hovet. Ska i alla fall göra en liten utflykt, ta mig till Bromma och spela korpfotboll. Sen hem till stugvärmen igen. United spelar mot West Ham och allt är som vanligt.

För övrigt ska vi väcka liv i vår uppsättning av Gnistrande spår igen. Det blir två föreställningar i Stockholm på Spegelteatern 22 och 25 mars som uppvärmning. Sen åker vi till Moheda där jag som någon sorts homecoming-queen ska försöka locka dit lite folk. Missade du förra omgången kom gärna och titta. Här eller där.

3 kommentarer:

Anonymous Thomas sa...

Åker ni till Moheda o spelar teater? Eller?

Mer info, tack. Det vill jag ju liksom inte missa!

9:30 em  
Blogger Björn Johansson sa...

Ja, visst! Det vore ju fint om du var där. Den 28 mars kommer jag och spelar teater på IOGT-scenen i Moheda.

11:04 em  
Anonymous Thomas sa...

Dessvärre är det så jädrans olyckligt att Thåström kommer till Kristianstad samma dag som du spelar i Moheda. Riktigt oturligt. Jag är uppriktigt ledsen över att inte kunna se både dig o Thåis... Kanske mamma Helena o P
pappa Rolf tar sig till din föreställning. Lycka till o kör hårt.

6:56 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida