Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

lördag, februari 03, 2007

Dietistens råd

Försöker du gå ner i vikt? Planer på en långpromenad eller löprunda i morgon? Skippa det.

Det enda som hjälper, om man frågar läkare Christer Enkvist , är att hoppa kolhydraterna. "Och förr visste alla att ville man ha grisarna feta skulle man ge dem potatis och spannmål, det vill säga kolhydrater i riklig mängd". Och det är det väl fler som snackar om. GI och hela den biten.

Men det där med motionen? Han säger att rörelse är bra för andra saker, men vad gäller vikten är det praktiskt taget omöjligt att motionera sig ner i vikt.

"Så gör tvärt emot dietisternas gamla råd. Ät er mätta på riktig mat tre gånger om dagen. Undvik mellanmål och var inte rädd för fett".

Tja, låter väl ganska okej till skillnad från mycket annan hysteri. Vem vill inte ha riktig mat? Men visst känner jag i hela kroppen att det har försvunnit en massa energi efter ett träningspass eller en fotbollsmatch. Och nog behövs det ett mellanmål då och då. Let your body decide, som The Ark skulle ha sagt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida