Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

söndag, december 14, 2008

Norrland - igen

Ännu en helg. Ännu en stad, en föreställning, ett hotellrum. Men nu är det dags att stänga norrlandsfönstret, och alla andra fönster också för den delen, för den här säsongen.

Åkte till Piteå i lördags. Naturligtvis blev det inte någon mardrömsresa även om förutsättningarna inte var de allra bästa. En ihoprafsad ensemble, en person kort och inte helt idealiska lokaler att spela i. Det bästa hade klart varit att inte oroa sig alls, men om man nu ska det är det lika bra att göra det i förskott. Det gick efter omständigheterna bra och det var härligt att komma upp till ett riktigt vinterlandskap långt upp i norr där de inte saltar vägarna. Hyrbil på flygplatsen, gps, vinterdäck och sen ge sig iväg mot någonstans där man inte varit förrut. Nästan så att man fick lite julkänsla där i mörkret.

Kan ibland få för mig att det vore skönt att bo i en sådan där småstad man inte har någon som helst anknytning till.

Fick en present. En kokbok, "Palt är inte allt" eller "Så bygger man en pitebo".

Nu är det - nästan - bara en vecka kvar till långledigt.

2 kommentarer:

Blogger Jenny Ullström sa...

Att bo i en småstad som man inte har någon tidigare anknytning till är oväntat soft, värt att prova! Kanske kräver att man är 35 dock :)Lämna Stockholmsmentalitet bakom sig, men ha kvar en fot på lagom avstånd...
God Jul på dig!
Mvh, Nypanbo Jenny

6:50 em  
Blogger Björn Johansson sa...

Ja, kanske inte så dumt, nu när man snart fyller 36. Fast jag börjar med ett litet litet steg och flyttar över vattnet till Hammarbysjöstad.

Hoppas du får en god jul i småstaden! (kanske med en tur till Småland?)

8:28 em  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida