Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

torsdag, januari 05, 2006

Spring i benen?

Det går inte att komma ifrån, damfotboll är inte lika bra som herrmodellen. Långt ifrån. Går inte ens att jämföra på samma dag. Det är något helt annat och om någon föredrar det, visst. Men om damerna vill bli tagna på allvar måste de ta sig själva på allvar. Inte åka på semester när det är viktiga matcher.

Och nu är det SOK som vill dra in stödet till landslaget för att de inte är tillräckligt bra tränade. Absolut, damerna lever under andra villkor och måste ofta jobba heltid samtidigt som de tränar - vilket herrarna ofta gör också även om de spelar i Superettan - men det duger inte att säga att man inte fullföljt styrketräningen, att det har varit lite slarvigt. Och man kan definitivt inte dra sig för att göra cooper- och beep-test.

"Man går in med en negativinställning och tror inte man ska klara springa så mycket, och då gör man inte det. Det är jobbigt att köra när andra tittar på. Det är svårt att göra bra resultat i beep-testet om man inte vågar springa... - Nej, men tänk dig själv om du springer med dina kompisar. Om du ser att andra klarar jättemycket är det klart att det sätter en mental press på dig", säger Victoria Svensson, även om hon själv inte längre har några problem att göra testerna.

Ja, tänk dig själv att du springer med dina kompisar! De där testerna får vi göra i division fem också. Klart att det finns prestige, press och konkurrens. Men är inte det en del av vad idrott handlar om? Klarar man inte det på träning med sina kompisar hur ska man då kunna vara elitidrottare och prestera inför fulla läktare, miljoner tevetittare, sponsorer och klubbar?

Fråga Anja, Kajsa, Sörenstam och de andra hur man gör!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida