Kunst und Kultur

Jag, en småländsk pappa, låtskrivare, skådespelare och statlig tjänsteman i Stockholm skriver om familjeliv, fin- och fulkultur, fotboll, musik och om precis vad som faller mig in.

Min bilder
Namn:
Plats: Stockholm, Hammarbysjöstad, Sweden
Björn Wilner

torsdag, november 30, 2006

Premiär!

Imorgon: Premiär!

onsdag, november 29, 2006

Riv. Bygg upp. Bygg om. Glasa in.

Knivsöder har blivit hummerknivsöder och här trivs jag väldigt bra. Nu är det dags för Hornstull att få sig en uppfräschning. Och det är väl bra.

Men är det så att det enda alternativet när man vill göra om stadsbilden idag är att göra en inglasad shoppinggalleria? Förmodligen är det så. Vem skulle annars betala om inte de etablerade butikskedjorna vill vara med? Och så kan vi få ännu en galleria med H&M, Brothers, Lindex och dom där. Precis som på Västermalm vid Fridhemsplan. Och som på alla de där andra ställena också.

Jag vet inte. Med risk för att låta som Kapten Stofil, vad blir det vi ska leva i och vad blir det vi lämnar efter oss? Inga pyramider, katedraler och akvedukter här inte.

tisdag, november 28, 2006

Vackrare än du tror. Eller inte.

Idol-Daniel tycker att Vackrare än du tror är - sådär. Lite ljummen, kanske. Nu är det här ju inte Idol, så det spelar kanske inte så stor roll vad han tycker. I alla fall kul att sådant som komposition, hittighet (märkligt ord!) och text får de mest hyffsade betygen. Arrangemanget suger. Tycker han.
(Det ser sjukt bra ut tills man inser att skalan är tiogradig.)

Daniel Breitholtz resencerar:
Wilner - Vackrare än du tror
Totalbetyg: 4

Recension:
Kompetent skriven och spelad vers. Sticket innan reffen och reffen själv lite röriga och ineffektiva i sin uppbyggnad. Panorerade gittarrerna sticker ut lite väl i mixen och skulle behöva hitta sin plats lite bättre i mixen.

Komposition 5 Orginalitet 3
Hittighet 5 Arrangemang 2
Sång 5 Text 5
Omedelbarhet 4 Produktion 4
Hållbarhet 3 Totalt 4

Vad tycker du?

måndag, november 27, 2006

Hej konsument!

Borde det inte finnas bröd i förpackningar anpassade för ensamhushåll där själva personen i fråga dessutom sällan är hemma? Se där, en affärsidé. Oj, vad mycket bröd jag slänger varje vecka. Visst, det kanske finns en del blandade småbröd och så där. Men jag vill också ha de där stora fina limporna. Och sen blir de torra och mögliga.

Sen kanske det är en annan sak att ett normalt hushåll, ensamt eller inte, har en frys. Ja ja, men ändå.

Däremot går det alldeles utmärkt att få tag på fulimporterad Ariel från Tjeckien. Nu kanske Tjeckien inte är Kazakstan, men på paketet är det en massa bilder som instruerar hur det här med tvätt går till. Av någon anledningen är bilden där någon använder Ariel för att diska överkryssad. Vad som dessutom oroar mig, nu när jag ska gå bort och tömma maskinerna, är att det vita pulvret var uppblandat med röda och blå små klumpar.

Borat

Så har även jag sett filmen med Borat. Och visst är det bra. Intelligent, galen, snuskig, äcklig humor, allt på en gång. Klart att Kazakstanerna inte blir glada över att framställas som minst sagt efterblivna, och nu känner sig manade att köpa reklamtid i amerikansk tv, där de kan visa upp vilket modernt utvecklat land de är, men de som får skämmas är amerikanerna.

Skrattet fastnar i halsen vid ett antal tillfällen. Och det handlar naturligtvis inte bara om the US and A. Rasism, förakt för kvinnor och en nedsättande syn på minoritetsgrupper finns lite varstans. Sen går det ju inte komma ifrån att de är lite speciella med sitt "war of terror" och det där. High five! Verkligen!

söndag, november 26, 2006

Nästan myndig

Det var ett tag sen. Har suttit lite trångt till, eller nåt i den stilen. Just hemkommen från teaterjobb i Sandviken. Tidigare under veckan har det varit antingen repetition eller föreställning varje dag. Just det! Sen har jag ett heltidsarbete också. Det känns kul. När jag i veckan, fortfarande under utbildning, gjorde mitt första samtal som representant för myndighetssverige kändes det först som att återuppväcka det gamla Hassankonceptet. Men det gick bra.

Med en lagom myndig stämma och utan att stamma ställdes frågor till kunder och arbetsgivare och jag informerade om mina ställningstaganden. Som om jag visste vad jag pratade om. Och lite gör jag nog det, har lärt mig mycket de senaste två veckorna. Har börjat komma in i rollen och funnit mig själv i privata sammanhang förklara och försvara systemen. Det där med socialförsäkringen rör de flesta på något sätt och männsikor undrar.

Så var det väl ikväll då, det där avsnittet av Mäklarna där jag...trodde jag tills jag just nu öppnar tidningen och ser att damerna åker slalom i Aspen 20.00 i SVT1. Ja, då blir det väl nästa vecka då. Inte vet jag. Själv ser jag mest fram emot en fotbollskväll. 17.00: Manchester United - Chelsea. 20.30: Palermo - Inter (Allt på Canal + Sport1).

Ännu en onödig snussort: Onyx. Lite dyrare, lite finare. Och visst ser det jättefint ut när de där små svarta påsarna ligger symetriskt packade i sin svarta dosa med silvrigt lock, men vad hjälper det. Tacka vet jag grovsnus.

Och så har man fått en massa lön också. Nu ska jag betala vansinnigt mycket räkningar och sen unna mig något gott att äta, när väl hotellfrukostens våfflor med sylt och grädde sjunkit undan. High five!

måndag, november 20, 2006

Vem bryr sig?

Det är härligt med ångest. Först går det lite trögt och jag vet inte vad jag håller på med. Sen kommer kostym, ljus, och om inte alla, så ganska många känslor på en och samma gång. Det är teaterns magi. I strålkastarljuset kan jag leva, jag kan inte dö. Med lätt sinne glider jag mellan misshandel, mord, kärlek, hångel, hot och min egen död och uppståndelse.

Mord har premiär på Spegelteatern den 1 december 19.30.

Plötsligt gör politiken mig härligt arg och jag kan hålla på och tjata tills alla kor gått hem. Eller åtminstone tills nästa val. Eller möjligen då tills det bevisats att allt jag trott på bevisats vara fel fel fel.

På tal om solidaritet. Idag, i och för sig helt i linje med deras politiska linje, visar SvD:s ledarsida att de på 150 år, eller så, inte förstått tanken med fackföreningar. De förstår inte hur folk som redan är i arbete och hör till vinnarna när jobbavdrag, förkortade ersättningsperioder och sänkta nivåer i a-kasan införs kan klaga. Varför sviker dessa gynnade väljargrupper regeringen, frågar man sig.

Ja, man undrar? Varför bry sig? Är man själv gynnad kan man väl aldrig bry sig om någon eller något annat? Jag undrar varför SvD:s ledarredaktion överhuvudtaget ska bry sig om vad fackföreningsrörelsen gör. Det verkar onödigt.

söndag, november 19, 2006

Världens bästa gitarrljud

Det kommer mycket nya skivor och ny musik. Men ibland måste man titta bakåt. Som på Neil Young & Crazy Horse´s Weld från 1991. När Young går upp på scen och kopplar in sin ombyggda Les Paul i sin lilla lilla Fender deluxe låter det stort. Kanske världens bästa gitarrljud. Och han är arg. Och det är vackert. Hey Hey, My My. Rock´n roll will never die!

Sen kan jag krypa upp i soffan med en fulpizza i magen, läsa socialförsäkringslagen och njuta.

Mäklarna

Tror jag tidigare gått ut med att jag ikväll ska dyka upp i Mäklarna i SVT. Så är nu troligen inte fallet. Hittade ett manus i bokhyllan, på det står det avsnitt tio. Av allt att dömma måste det innebära att det är nästa söndag jag kör Kjell Bergquist i taxi.

Hur tänker du nu?

Klart att man kan ångra sig. I normala fall brukar en ny regering få en stund på sig och opinionen brukar vara stabil ett tag efter ett val. Men nu, nu leder oppositionen stort och det är bara två månader sedan vi gick till församlingssalen den där söndagen i september.

Reinfeldt och gänget har nu börjat göra det de sa att de skulle göra, saker som ligger helt i linje med det högern brukar vilja göra. Bara det att det den här gången var snyggare paketerat. Visst känns Fredrik på något sätt fräschare än Göran, men det hjälper ju liksom inte.

Ideologierna är inte döda. Nu ska vi ställas om och få lära oss att inte längre tänka socialdemokratiskt, det vill säga solidariskt. Det verkade inte så kul, men trots allt låg det något i det där med att alla ska med. Nu får vi istället försämringar för de som redan har det mer eller mindre halvtaskigt; arbetslösa, sjuka, och fram för mer "raka rör", betala till dig själv. Jag som trodde tanken var just utjämning för de som inte kan betala själva. Och det VAR det nog också. Klara dig själv, lämna resten efter, helt enkelt större skillnader och klyftor.

Tänk om det faktiskt är så att vi vill tänka socialdemokratiskt? Vad som är intressant är att de som absolut inte vill tänka så, som känner sig förolämpade och missgynnade, ofta är de som det socialdemokratiska vanstyret genom åren varit synnerligen gott mot (se till exempel de människor som finns i regeringskretsen). Man sitter i sin fina villa i sitt fina bostadsområde med sina fina bil, som man kör hem från sitt välbetalda intressanta jobb och äter en god middag med ett gott vin och planerar nästa härliga utlandssemester samtidigt som man tycker att det här samhället är för jävligt med sina skatter och sitt välfärdstjafs. Men det är väl alla de andra man tycker synd om.

Så om vi säger så här: Nästa gång vi får chans att gå till valurnorna så tar vi och tänker efter en gång extra. Det handlar inte bara om personer och image, det finns en ideologi där bakom också. Okej?

Nu står jag naturligtvis för en rättvis och balanserad titt på den svenska högern. Allt var verkligen inte bra tidigare, det finns mycket att åtgärda och förändra. Det är det politik handlar om. Och vi kommer aldrig bli färdiga. Tror vi det vet vi hur det går. Elände och undergång. Krasch boom bang, bara.

fredag, november 17, 2006

Välkommen på premiärfest!

Nu är det definitivt. Lördagen den 9 december från klockan 22 är det premiärfest och första visning av vår musikvideo på Elverket, Linnégatan. Alla är härmed inbjudna!

Det blir, som sagt, världspremiär för videon. Dessutom, ackustisk spelning, bra musik och billigare öl - om du kommer för vår skull. (Kodord att ge till bartendern kommer.)

Vi är lika osannolikt dåliga rinkbandyspelare i år, om inte ännu sämre. Vet inte ens med hur mycket vi förlorade igår. Klart är i alla fall att vi inte gjorde något mål. Kanske lika bra att jag inte kan vara med på några veckor nu. För mig alltså.

Idag kom nyheten ut om att Föräskringskassan ska minska antalet kontor i landet. Trehundratrettio blir tjugoen (!). Vad det nu innebär. Förmodligen en hel del. Nu åker jag och spelar teater. Det är väl mest det jag ska ägna helgen åt, både repetitioner och föreställningar.

torsdag, november 16, 2006

Varför denna väntan?

Ja, spekulationerna och oron fortsätter. Får väl försöka lämna det där i alla fall. Några besked verkar inte komma. Och det kanske är bra?

Går ner i det för inte så längesen inbrottsdrabbade förrådet och hämtar klubba, skridskor, hjälm, benskydd och handskar. Det där var det tydligen ingen som ville ha. Dags att åka till uterinken i Vårberg, ta två varv på isen och sen är det avslag, eller vad det heter. Isträning är överskattat, det där har man i blodet. Eller nånstans. Vad man kan undra är om det verkligen finns någon is. Det är ju nästan tio grader varmt!

Bläddrar lite i SvD medan jag äter en macka. Inte för att det rör mig, men tydlligen är det nu en stor grej att Playstation 3 lanseras - i Japan och USA. I Europa får vi vänta. Må så vara. Vet inte om någon läser denna, åtminstone tidigare, östermalmska lokaltidning, men vad jag reagerar på är bilden intill texten där Jens Alex, vd för Nordisk Film, som är svensk distributör för Playstation, uttalar sig om denna väntan. Hur gammal är han? Visserligen kanske tv-spel är en sak för kidsen, men en vd som är tolv år?

tisdag, november 14, 2006

Kära Fredrik

Jag vet att du inte gillar att folk dräller omkring på bidrag hur som helst. Det är arbete som gäller. Och inget fel i det.

Men jag tror ändå vi är en ganska stor del av svenska folket som vill att det här med socialförsäkringen ska fungera. Nu, sedan du och dina kompisar slängde ihop en budget på en vecka eller så, har det tydligen uppstått lite tveksamheter kring det där. Eftersom försäkringskassan i Stockholms län, och i landet i övrigt, antar jag, har fått väldigt snålt tilltaget med pengar vet man inte riktigt hur uppdraget ska kunna fullföljas. Till exempel behövs det personal som jobbar med det om fler sjukskrivna ska komma i arbete och ohälsotalet ska fortsätta sjunka.

Visst har det kanske varit lite si och så genom åren, det har setts genom fingrarna och så där, men jag kan intyga att försäkringskassan nu är väldigt fokuserade på arbete och gör allt för att de som inte ska ha pengar inte heller får några pengar.

Och visst talar jag i egen sak. Vi som är alldeles nyanställda, precis dagarna innan totalt anstälningsstopp infördes, som lämnat andra anställningar och som försöker planera en framtid, håller på att bli alldeles snurriga av alla spekulationer och all ovisshet. Och vem vet, kanske drabbar det inte oss och våra anställningar, men det här var inte någon bra början på det nya jobbet. Fast problemet verkar vara att ingen vet. Våra chefer ger oss i alla fall bra information om att de inte heller vet och försöker hålla vårt hopp uppe.

Tänkte bara att du kanske kunde ta och titta över de där siffrorna igen så att vi kan börja koncentrera oss på det vi nu är satta att lära oss och sen kan sätta igång och göra ett bra jobb. Det skulle både vi och du och alla andra tjäna på.

Tyvärr är jag inte i position att kunna utöva någon större utpressning, jag röstade inte på dig nu och har aldrig haft några större planer på att göra det heller, efter det här kan det definitivt inte komma i fråga. Som om det inte fanns en massa andra anledningar. Vi tar det där med a-kassan, t.ex. för kulturarbetare, en annan gång.

/Din tjänare och undersåte

måndag, november 13, 2006

Jesus och Maria

Vet inte om det hjälper att sitta still i båten när det är turbulens i luften. Visst är man flexibel och anpassningsbar och rena drömmen för den modrna arbetsmarknaden, men någon måtta får det väl ändå vara.

På HK tas det del av ännu fler rykten och spekulationer. En del börjar till och med att misströsta, själv vet jag inte vad jag gör. När vi går runt och inspekterar är det stängt till konferensrummet på direktörsvåningen. Kanske kommer de fram till något spännande. I så fall räknar vi med att bli informerade imorgon.

Kursledarna vet inte heller eftersom verkligen ingen vet, men de försöker i alla fall lugna med att de tror att det är lugnt för oss. Sådana som vi behövs, det är ett prioriterat område och det förekommer en massa mer eller mindre naturliga avgångar. Man vet till exempel att det finns många fyrtiotalister som är på väg ut de närmaste två åren. Ja, den som lever får se.

Under tiden regriderar jag till gårdagens indieland och gräver ner mig i The Jesus & Mary Chain, vars samlade produktion just blivit remastrad och återutgiven. Från debutens lo-fi-brus på Psychocandy (Förlåt min okunnighet, men var det alltså DEN Bobby Gillespie som spelade trummor?) till finpopen på 1994-års Stoned & Dethroned.

Fotbollsgalan brukar vara ett tveksamt nöje. Men kanske är den inte lika pinsam i år?

Inte för att slipsen var så snygg. Mötte Anders Svensson på väg ut från NK idag.

söndag, november 12, 2006

Idag: BP. Imorgon: HK.

Det är inte alla som rensar fisk i Göteborg. Visst gick det bra! De förlorade inte, trots att de nästan kunde kosta på sig det. Det var inte ens spännande. Häcken hör inte hemma i allsvenskan längre, nu gör BP det. Grattis!

Nu var det ju inte så att det märktes ute på stan att Stockholm fått ett fjärde lag i högsta serien. Men vi som tittade på matchen hemma hos mig firade eftersom en av de inblandade är sambo med en av spelarna och vi andra känner honom också. Så även om inte så många andra gjorde det laddade vi upp med att frossa i en massa mat, sen, när slutsignalen närmade sig, öppnades champagnen och efter det gick vi ut och tog en segerdrink på det lokala Dubliners, där ingen annan brydde sig utan helt fokuserade på Arsenal - Liverpool.

Dags att sova. Imorgon startar utbildningen inne på huvudkontoret.

lördag, november 11, 2006

Fixing a hole

Först teaterrepetition sen flera timmar i soffan med alla tidningarna, Dylan, The Plan och Badly Drawn Boy. Poddradio med DN på stan och Carl Bildt, slumra till, tortillachips och ett par coke-light.

Om Man United bara kan "fixa" Blackburn och det slutar regna ska jag promenera ner till Slussen. Dennis Lyxzén har mer än en sträng på sin elgitarr. Ikväll spelar han inte med The (International) Noice Conspiracy, men väl med The Lost Patrol Band på Debaser (22.00).

Imorgon samlas vi hos mig med Sport-Expressen och ser kvalupplösningen. Analysen är klar: Häcken måste vinna med 3-0 för att få det hela avklarat på ordinarie tid. Full fart framåt, öppet bakåt. BP gör ett mål, förlorar med 2-1 eller möjligen 3-1 och går till allsvenskan.

The other side

Så har jag då kommit till andra sidan. Efter att ha varit med som någon sorts underhållare någonstans runt fyra hundra gånger när andra företag och organisationer av olika slag har haft kick-offer och konferenser får jag nu själv vara en av Dom.

Ni vet det där med att vara på konferensställe och det är frukost, kaffe, lunch, godis, frukt, tårta och kaffe igen, och ramlösa och allt det där som kanske ändå inte ska vara huvudsaken. Och man sitter där och det är projicerade datapresentationer, eller vad det nu heter, och sitta i grupper, eller team som vi säger på management-svenska, och snick- snacka och sen redovisa i storgrupp.

Och nu är det här offentlig myndighet och oj, vad mycket mål och resultat det är. Staplarna tar aldrig slut och det ska vara image och jämföras med företag på marknaden och hela den biten. För nu, eller det var väl egentligen ett bra tag sen, har the vind vänt och ingen ska tro att det bara är att flumma runt i någon stor offentlig sektor och ta det lite lugnt, bort med sjukpenningen för KUNDERNA och visa lite effektivitet.

Nu kanske det låter som jag försöker raljera här, och det kanske är precis vad jag gör, men allvarligt talat så har jag lärt mig mycket den här veckan och ser verkligen fram emot att lära mig mer om jobbet och få börja jobba på allvar. Det är intressant på många sätt och inte minst, har det visat sig, finns det många trevliga människor som nu är mina arbetkamrater och kollegor.

Ja, så man går vidare och äter middag på kvällen. En massa libanesiska rätter på Östermalm och det är drinkbiljetter och magdans och hitta folk man kan prata Oasis karriärutveckling och undrar vad Lennon hade gjort idag, med. Kort sagt, en lyckad dag.

torsdag, november 09, 2006

Kyligt, BP

Det var väl ändå sista gången för i år? Har lite taskig känsel i tår och fingrar efter BP - Häcken på Söderstadion. Det värmde i alla fall att det var underdogen BP som vann med 2-0. Får väl anses vara någon sorts sensation om de går upp i allsvenskan. Något som nu plötsligt verkar fullt rimligt, Häckens målfarlighet var, i likhet med Östers, totalt obefintlig. Och då vet vi hur det går.

Att hålla nollan på hemmaplan är bra. Får BP bara in ett mål i Göteborg på söndag måste Häcken göra fyra, och att dömma av dagens insats verkar det inte särskilt troligt osv. osv. Den som lever får se.

Så har jag då hamnat i det där arbetslivet där man har diverse möten titt som tätt, både här och där. Imorgon blir det konferens inne i stan med avslutande middag på lokal.

tisdag, november 07, 2006

Tjenare alla monsterdiggare!

Den sjätte oktober stod Reinfeldt i Riksdagen för att presentera sin regering. Freudianerna på SvD skulle vara snabba och i samma stund namnen lästes upp lägga ut dem på nätet. Som femte post kom en riktig överraskning, en helt nyinrättad funktion inom regeringen - Socialmonster: Göran Hägglund.

Det är alldeles sant, jag har sett en utskrift av nätsidan. Tyvärr slog censuren snabbt till och man gjorde en ändring till något inte alls lika spännande.

måndag, november 06, 2006

Staten och kapitalet

För ordningens skull. Det var Hammarby som kom trea och inte fick brons utan, lilla silver. Fyran får brons och får också spela Royal League, om det nu är till glädje eller straff. Beror nog, som sagt, på vem man frågar. Spelarna - nja (Vill vara lediga). Klubbledningen - absolut (Vill ha pengarna). Så var det utrett och allsvenskan kan lämnas därhän tills våren kommer och det börjar lukta gräs igen.

Fast kanske inte riktigt ändå. Nu ska det kvalas också. Får se om jag går dit när BP ska möta Häcken på Söderstadion.

Idag tryckte jag för första gången på knappen och gjorde under handledning ett litet uttag ur statskassan. Tre tusen spänn in på någons konto. Mycket avvägningar blir det. Å ena sidan, å andra sidan och sånt...

söndag, november 05, 2006

Värendspojkarna

Satt bland hammarbyare, men det hörs att man kommer från Småland. Stockholmarna bakom försökte trösta när Öster åkte ner i Superettan. En ensam galning roar oss andra på läktaren. Kommenterandet var väl matchens största behållning.

Men vem hade trott att Öster skulle klara sig kvar? Och efter matchen hotar Peter Wibrån med att fortsätta spela även nästa år: - Jag känner mig så jäklar pigg i kroppen. Jo, tjenare!

Hammarby gnetade sig upp till en tredje plats och får mot sin vilja (?) spela Royal League. Förmodligen är det så om man frågar spelarna i alla fall. Nykomlingarna AIK tog stora silvret. Vilka tog lilla?

Imorgon Babyshambles på Berns. Not! Pete Doherty har tappat bort sitt pass. Eller något i den stilen. Säger vi.

fredag, november 03, 2006

Det blåser på månen

Sitt still i båten. När det blåser, vill säga. Trodde jag skaffat mig ett tryggt och stabilt jobb. Det var lite det som var min tanke. Jag började alltså jobba den första, 2 november går man ut med planer på kraftiga omorganiseringar, neddragningar i budgeten och framförallt, totalt anställningsstopp i länet. Det var, så att säga, på håret att jag kom in överhuvudtaget.

Ni ska se att den där nya otäcka regeringen halloweenspökar någonstans där i bakgrunden!

Ipoden är bra på det sättet att den då och då serverar band och låtar man inte hört på ett tag och kanske nästan trodde att man var trött på. På väg till jobbet får jag höra ett par låtar av Kent och måste erkänna att det är riktigt bra. Fortfarande. Hade tröttnat ett tag där efter att de serverat några halvljumma mellanrätter till låtar och Jocke Berg kommit ut som gubbe. De får en chans till.

Var på möte på Linnégatan igår. Som det ser ut kommer det att bli wilnermusikvideoreleasefest (smaka på det behändiga ordet!) på Elverket den 9 december. Det blir premiär, exklusiv spelning och dj:ande bland annat från undertecknad. Alla är välkomna! Återkommer när det är definitivt spikat.

Frukt är, som alla vet, godis. Men det kan bli för mycket av det goda: Göteborgs Rapé No2 - Lingon.

torsdag, november 02, 2006

Trafikrapport

Vilken dag! Första dagen på nya jobbet. Gått runt och skakat hand som värsta presidentkandidaten. Sen tog jag mig med pendeltåg till Södertälje för teaterjobb. Ingen hämtar mig på stationen. Går till sjukhuset (!). Förfryser nästan fötterna. En ensamåkare hämtar mig så småningom för vidare transport. De andra tar över tre timmar på sig att köra från Stockholm till Södertälje. Föreställningen börjar en och en halv timme försenad. Vi tar det hela i ett rasande tempo inför en häpen (?) publik. På vägen hem är det i stort sett stopp i trafiken från Kungens kurva och framåt. Får rapport om att den andra bilen från teatern som är ute ligger i ett dike på Lidingö. Till slut hittar vi en avfart som tar oss till Söder. Nu måste jag sova. Undrar om pendeln tar mig till jobbet i morgon bitti? Just nu förseningar på bortåt en och en halv timme.